یکشنبه ۵ مهر ۱۴۰۵ - ۱۲:۴۱
ضرورت مقابله با محاصره تروریستی آمریکا از طریق تقویت روحیه انقلابی ملت

حوزه/ حجت‌الاسلام والمسلمین نوچمنی بر ضرورت تقویت روحیه انقلابی ملت ایران به منظور بی اثر کردن محاصره ظالمانه دولت تروریستی آمریکا تأکید کرد و گفت: نتیجه نهایی جنگ امروز قطعا اقتدار بیشتر ملت ایران است‌ و لذا با بصیرت و صبر انقلابی بر دشمنان پیروز خواهیم شد.

حجت الاسلام والمسلمین قاسمعلی نوچمنی استاد حوزه علمیه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تهران با اشاره به محاصره ظالمانه دریایی و هوایی دشمنان آمریکایی صهیونسیتی علیه ملت ایران، خاطرنشان کرد: ملت ایران نشان داد با این اقدامات خباثت آمیز تسلیم نخواهد شد و با اقتدار از تمامیت ارضی، انقلاب اسلامی و عزت خود دفاع خواهد کرد.
استاد حوزه علمیه و دانشگاه در ادامه گفت: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، پیچیده ترین و همه‌جانبه‌ترین جنگ در انقلاب صنعتی چهارم دانست که محل مطالعات جدی قرار خواهد گرفت.
وی با تاکید بر همه‌جانبه بودن جنگ ترکیبی امروز در مقایسه‌ با جنگ رمضان و جنگ‌های گذشته، گفت: در جنگ روسیه، از تمام ابزارهای انقلاب صنعتی چهارم استفاده نشد. جنگ جهانی اول و دوم در بستر انقلاب صنعتی دوم بودند، یعنی ماشین به اضافه ابزارهایی مانند رادیو و تلویزیون.

وی ادامه داد: امروز جنگ‌ها فراتر از نیروی انسانی و سخت‌افزارهای نظامی است و نبرد ترکیبی از محیط مجازی، هوش مصنوعی، کلان‌داده‌ها و استفاده‌های نظامی از علوم شناختی است. حتی ممکن است فناوری‌هایی مثل نانو نیز در امتداد آن به کار گرفته شود؛ جنگِ انقلاب صنعتی چهارم یعنی جنگی با این ابعاد.
مبلغ دینی ادامه داد: این جنگ، پیچیده‌ترین جنگی است که بشر تا این لحظه به خود دیده است. جنگ‌های وسیع در طول تاریخ وجود داشتند که چند کشور را درگیر کند و تلفات گسترده داشته باشند اما جنگی با این سطح از تکنولوژی، بی‌سابقه است.
حجت الاسلام والمسلمین نوچمنی در ادامه به لایه دوم و زیرساخت فکر جنگ پرداخت و اضافه کرد: تمدن اسلامی، حتی با وجود حضور کمرنگش در قرن‌های اخیر، هنوز یکی از تمدن‌های اصلی در کنار تمدن اروپایی و آمریکایی است.
وی در ادامه، تمدن اروپایی را مبتنی بر ترس و تمدن آمریکایی را براساس خطرپذیری دانست و گفت: محیط جغرافیایی‌ کوچک اروپا و بلایای طبیعی موجود در این قاره، تجربه زیسته انسان اروپایی را همواره با عنصر ترس همراه کرده است. ترس در نهاد حقوقی و سیاسی آن‌ها حضور معنادار دارد. برای نمونه در حوزه زیست‌فناوری، اروپا بر پایه اصل احتیاط عمل می‌کند. این تمدن با این مختصات، نسبت به آینده اطمینان ندارد، پس ترجیح می‌دهد با احتیاط گام بردارد. تمدن آمریکایی خطرپذیر است و ترس را به راحتی نمی‌پذیرد.

آمریکا دولتی تجربه‌گرا و منفعت‌گرا است
استاد حوزه علمیه گفت: آمریکا تمدنی تجربه‌گرا و از نظر حقوقی و اخلاقی، منفعت‌گرا است. این منفعت‌گرایی در لایه‌های روان‌شناختی به لذت‌گرایی می‌رسد. در این نگاه، دو نیروی لذت و رنج بر وجود انسان حاکم هستند و به او فرمان می‌دهند.
استاد دانشگاه درمورد تمدن خطرپذیر، منفعت‌گرا و لذت‌گرای آمریکا افزود: این نگاه در اخلاق، به منفعت‌گرایی با فرمول‌های محاسباتی تبدیل می‌شود. در ساحت حقوق نیز اصالت منفعت حقوقی شکل می‌گیرد و حق به معنای منفعتی است که مورد حمایت قرار گرفته است، پس همه چیز بر پایه منفعت محاسبه می‌شود.

استاد دانشگاه گفت: این منطق در موضوع جنگ هم وجود دارد، در سیاست امروز آمریکا هم به شکل‌های ظاهراً متفاوتی وجود دارد. دموکرات‌ها تا حدی اخلاق‌گرا هستند اما جمهوری‌خواهان، خشن‌تر عمل می‌کنند.

حجت الاسلام والمسلمین نوچمنی ادامه داد: این حزب به شدت تحت تاثیر آموزه‌های یهود قرار دارد و آن‌ها را در ساختار خود نهادینه کرده است. جنگی که امروز با آن درگیر هستیم، تمدن عریان آمریکایی را با ادبیاتی صریح نشان می‌دهد.

کارشناس مسائل سیاسی گفت: این زمینه فکری و ساختار نظری در آمریکا است که هر نهادی را باید در چارچوب اصالت منفعت آن بررسی کرد. وقتی این تمدن وارد عرصه جنگ می‌شود، سه سوال اصلی را مطرح می‌کند. چرا جنگ را آغاز کنیم. چگونه بجنگیم و تا کجا به نبرد ادامه دهیم.
وی در خصوص چرایی آغاز جنگ رمضان گفت: آمریکایی‌ها ابتدا با توجیه اخلاقی جنگ را آغاز کردند و سپس توجیه حقوقی را در دو سطح بین‌المللی و داخلی مطرح کردند.

آمریکا به دلیل اقدامش علت ملت ایران فاقد مشروعیت حقوقی بین‌المللی است
دبیرکل جبهه حامیان ولایت کشور گفت: در سطح بین‌الملل و طبق منشور سازمان ملل، اگر کشوری صلح جهانی را به خطر بیندازد یا تهدیدی قریب‌الوقوع باشد، برای جنگ با آن کشور، نیاز به مجوز شورای امنیت است. آمریکا برای این جنگ مجوز شورای امنیت را نداشت و به همین دلیل اقدامش فاقد مشروعیت حقوقی بین‌المللی بود.
وی خاطرنشان کرد: در سیستم حقوق داخلی آمریکا نیز دو مسیر برای اعلام جنگ وجود دارد. یکی از طریق اختیارات کنگره و دیگری با استفاده از اختیارات رئیس‌جمهور. این جنگ ذیل اختیارات رئیس‌جمهور تعریف شد. این اختیارات زمانی فعال می‌شود که کشوری خطر قریب‌الوقوع برای امنیت آمریکا باشد. جریانات نزدیک به ترامپ مدام تلاش می‌کردند با بهانه‌هایی مانند موضوع هسته‌ای، ایران را یک خطر سیاسی و امنیتی بزرگ جلوه دهند.
استاد حوزه علمیه تهران گفت: در جنگ علیه عراق هم با ادعای سلاح کشتار جمعی، توجیه حقوقی ساختند. مداخله بشردوستانه توجیه حقوق بین‌المللی ندارد، اما از نظر اخلاقی توجیه دارد. در درون کشور مورد هجوم، دوگانه ظالم و مظلوم می‌سازند. مظلومی که راه نجاتی ندارد و دولت ظالمی را تحمل می‌کند. این مظلوم، درخواست ضمنی یا صریح برای کمک مطرح می‌کند و موضوع حقوق بشری ایجاد می‌شود.
دبیرکل جبهه حامیان ولایت کشور در ادامه به وقایع دی ماه اشاره کرد و گفت: هجدهم و نوزدهم دی، پروژه‌ای برای جداسازی ظالم و مظلوم بود و بلافاصله ترامپ پیام داد که کمک در راه است.طرفداران سلطنت هم این جنگ را عملیات نجات‌بخش نامیدند.

محاصره یک کشور بزرگ ترین نماد اقدامات ضد حقوق بشری استکبار جهانی است
حجت الاسلام والمسلمین نوچمنی در ادامه با بیان اینکه مداخلات بشردوستانه یکی از توجیهات اخلاقی آمریکا برای هموار کردن راه عملیات، هم برای افکار عمومی جهان و هم برای داخل آمریکا است، گفت: محاصره یک کشور و یک ملت بزرگ ترین نماد اقدامات ضد حقوق بشری استکبار جهانی است.
استاد حوزه و دانشگاه در پایان بر ضرورت تقویت روحیه انقلابی ملت ایران به منظور بی اثر کردن محاصره ظالمانه دولت تروریستی آمریکا تاکید کرد و گفت: نتیجه نهایی جنگ امروز قطعا اقتدار بیشتر ملت ایران است و لذا با بصیرت و صبر انقلابی بر دشمنان پیروز خواهیم شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha